Studsmatta

Tror du att studsmattor endast är leksaker för barn? I så fall kan det vara dags att tänka om, för idag är det allt vanligare att även vuxna använder sig av studsmattor regelbundet, fast för att träna med. Dessutom säljs ju studsmattor numera i många fitness och träningsredskapsbutiker och det förekommer även olika träningsprogram för studsmattor, t.ex. på nätet, så det är fullt förståeligt att många undrar över om det faktiskt kan vara en bra ide även för dem att börja studsa på en studsmatta istället för att ägna sig åt andra träningsformer.

Vi tänkte därför berätta lite om denna träningsform i jämförelse med andra, så att du som är intresserad av detta förhoppningsvis kan fatta ett beslut gällande om det är något som passar dig eller inte.

h3>Olika träningsformer

För det första är inte studsning nödvändigtvis den mest effektiva träningsformen där ute, om man t.ex. är ute efter en träningsform som bränner så många kalorier som möjligt. Det finns vissa andra träningsformer som kan vara mer effektiva för den som är intresserad av det. Dock är det förstås väldigt viktigt att man gillar den träningsform man ägnar sig åt, för detta kommer att göra att man tränar mer ofta, mer regelbundet och längre. Den största fördelen med studsmattor och att använda dem för träning är därför att många tycker att det är betydligt roligare än många andra träningsformer.

Dessutom är studsmattor till skillnad från vissa andra träningsredskap som man kan använda sig av för att träna där hemma mycket skonsamma för leder och knän. Detta gör dem väldigt lämpliga som träningsredskap för alla som någon gång haft problem med detta, och som oroar sig för att överbelasta knän och leder framöver.

En annan stor fördel som studsmattor har för den som letar efter ett träningsredskap att köpa till det egna hemmet är att de brukar vara betydligt billigare än många andra träningsredskap. Det finns därför de som väljer att skaffa en studsmatta även av ekonomiska skäl.

Vi vill även påpeka att studsmattor först och främst tränar nederdelen av kroppen, dvs. ben, lår, rumpa och så vidare, snarare än överdelen av kroppen. Beroende på vilken del av kroppen man är mest intresserad av att träna kan därför studsmattor vara olika lämpliga.