Löshår

Om du vill ta reda på hur du på bästa vis håller ditt löshår snyggt och fräscht har du tur, för i denna artikel har vi samlat några handfasta tips om just detta.

 

Detta kommer att göra att ditt löshår hålls snyggt längre:

 

Att du borstar det

Om du underlåter att göra detta, kommer håret nämligen i regel att bli tovigt och svårt att reda ut, vilket gör att man ofta tar i allt för mycket när man väl gör det, vilket i värsta fall kan göra att man drar ut löshåret helt. Detta är därför något man bör se upp med, och istället är det att rekommendera att man borstar håret, inklusive löshåret, varje kväll åtminstone. Ser du att tovor redan uppstått, fortsätt förstås att borsta tills de retts ut, för ju längre en tova blir kvar i håret, desto värre kommer den att bli.

Att du borstar det varsamt

När du borstar håret är det dock av yttersta vikt att du gör detta på ett väldigt försiktigt sätt, för tar du i allt för mycket, kan nämligen löshåret ryckas med och av, vilket du förstås inte vill. Var därför så försiktig du bara kan när du borstar ditt löshår.

 

Att du tvättar det
Löshår som inte tvättas regelbundet har nämligen en tendens att kännas lite ofräscht, framför allt i hårfästena, som i värsta fall till och med kan börja lukta. Du bör därför inte tro att du kan tvätta ditt löshår mer sällan än ditt vanliga hår på något vis.

 

Att du tvättar det varsamt

När du väl tvättar håret är det dock på samma sätt som du bör vara försiktig när du borstar håret viktigt att du är försiktig så att du inte av misstag drar av löshåret. Detta är lättare hänt än vad man kanske kan tro när håret är blött, så detta är något man alltid måste se upp med.

 

Att du tvättar det med lämpliga produkter för löshår

Alla produkter som du kan använda i vanligt hår är nämligen inte lämpliga för att användas i löshår, och vissa produkter kan till och med skada löshåret på olika vis. Se därför alltid till att endast använda produkter som verkligen passar ihop med löshår när du tvättar håret.

 

Att du inte använder för mycket stylingprodukter i det

Detta är farligt både eftersom många stylingprodukter, precis som shampoon och liknande inte passar löshår och kan vara skadliga för det, men även för att ett överdrivet användande av stylingprodukter kan tynga ned håret en hel del, vilket också sliter på det.

 

Att du inte stylar det med hårtorkar, plattänger och liknande allt för mycket

Dessa sliter nämligen otroligt mycket både på ditt riktiga hår, om du inte redan är medveten om detta, men framför allt på löshår, vilket gör att det är en riktigt dålig ide att använda sådana hjälpmedel för styling när man satt i löshår. Visserligen behöver detta inte vara superkritiskt om man endast gör detta en enstaka gång, men regelbundet användande av sådana hjälpmedel sliter otroligt mycket på håret och bör därför undvikas.